Magyar-angol szótár

magyar-angol nyitott és publikusan listázott szótár
névtelen látogató vagyok ebben a szótárban

"kontraanya" módosítási javaslata

Készítette: Anonymous, 2017/11/28 - 10:43
Legutóbbi módosítás: 2017/11/28 - 10:43
Search for "kontraanya" itt
 1. Elvállalható
 2. Aktív
 3. Közzétett
  2 további ellenszavazat kell ahhoz, hogy ez a kérés érvényét veszítse.

  Leírás

  A locking nut lecsavarodás ellen védett anya, és nem kontraanya. A kontraanya egy bármilyen kinézetű második anya, amit összeszorítanak az "elsődleges" anyával. Így akadályozzák meg annak lecsavarodását, vagy elmozdulását. A kontra anya tehát a magyarban elsősorban funkciót jelöl, nem típust. Az ilyen funkciót betöltő anyákat angolul jam nut-nak nevezik:

  From Wikipedia, the free encyclopedia
   
   

  A jam nut is a low profile type of nut, typically half as tall as a standard nut. It is commonly used as a type of locknut, where it is "jammed" up against a standard nut to lock the two in place. It is also used in situations where a standard nut would not fit.

  The term "jam nut" can also refer to any nut that is used in the same function (even a standard nut used for the jamming purpose). Jam nuts, other types of locknuts, lock washers, and thread-locking fluid are ways to prevent vibration from loosening a bolted joint.

  Szerkesztő

  kontraanya nincs
  nincs

  Hogyan tovább?

  Tartalmat a szótár szerkesztői módosíthatnak, így csak ők dolgozhatnak a felhasználók által beadott kérelmeken. Ha részt kíván venni a munkában, lépjen kapcsolatba a szótárközösség adminisztrátoraival: admin, evirag, Péter Pallinger.

  Hozzászólások

  Új hozzászólás

  A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges