Mit jelent az, hogy "szerepkör egy adott szótárban"?

A szerepkörtől függően mást és mást látnak/tehetnek a felhasználók a szótárakban. A rendszerünkben az alábbi szerepkörökkel találkozhatsz:

Anonim felhasználók: bárki, aki nincsen bejelentkezve a szájtra;

Kereshet a szótárban, olvashatja a publikus tartalmakat, de például nem fűzhet megjegyzéseket a beszélgetésekhez, nem hozhat létre új szótárakat, stb. Alapjában véve mindenki anonymous felhasználóként kezdi.

Bejelentkezett felhasználó: a nem anoním felhasználók;

Minden felhasználó, aki bejelentkezett a rendszerbe. Csatlakozhat a nyílt szótárközösségekhez, illetve jelezhetik belépési szándékukat a moderált közösségek felé.

Tag: olyan felhasználó, aki csatlakozott egy szótár közösségéhez;

Ha valaki csatlakozik egy nyílt szótárközösséghez, vagy a tagsági kérelmét egy moderált közösségben elfogadják, vagy ha a szótár adminja hozzáadja tagnak a szótárközösséghez, akkor ez a valaki a közösség tagjává válik. Ez azzal a privilégiummal jár, hogy nem csak a publikus, hanem a szótárközösség számára szóló tartalmakat is olvashatja.

Szerkesztő: olyan tag, aki ezt a szerepkört megkapta az adott szótár adminjától;

Az editorok létrehozhatnak blogbejegyzéseket, illetve jelentkezhetnek a szótárral kapcsolatos feladatok megoldására.

Admin: olyan tag, aki ezt a szerepkört megkapta az adott szótár egy másik adminjától;

Az adminok kedvük szerint módosíthatják a tagok szerepköreit az adott szótáron belül. Például megadhatják/visszavonhatják a szerekesztői jogosultságot. Ezen felül jóformán minden paraméterét módosíthatják a szótáraknak, mint például a tagsági beállításokat, a szótár leírását, stb. Rendelkeznek továbbá a szerkesztők valamennyi jogosultságával is.

Tulajdonos: a szótárt létrehozó személy;

Minden esetben egy tulajdonosa van egy adott szótárközösségnek. A tulajdonos nem hagyhatja el a közösséget. Ha tovább szeretné adni ezt a szerepkört, akkor az szájt adminok segítségét kell kérnie.