Dictblog

Keresés elöl, hátul, pontosan

Bár külön beállítási opció nincsen rá, egy egyszerű szintaxis használatával lehetséges a régi szótárból ismert teljes egyezésre, bármilyen egyezésre, vagy akár szó végére is keresni. Elmondjuk hogyan.

SZTAKI Szótár titkok a Kutatók Éjszakáján

2012. szeptember 28-án, pénteken az MTA SZTAKI is különböző programokkal várja a Kutatók Éjszakájában bolyongókat. Regisztráljanak Önök is , és mindent megtudhatnak élőben a SZTAKI Szótárról, a KOPI plágium keresőről, a 3D barlangról, robotokról. Az igazán szerencsések meg is érinthetik a Szótár készítőit. Addig is, amíg regisztrálnak, zakatoljon az Önök fülében is a Mizu Kutatók Éjszakájás átirata.

SZTAKI Szótár sok pont null - The közösségi szótárazás strikes back

Kedves Szótárazó pajtások!

 
Kicsit Jedi, mi? Lézerkardozás, birodalmi csillagrombolózás, aztán meg az új SZTAKI Szótár? Ki van ez találva...
 
Mert hát ez lett az. Kicsit narancssárga, kicsit szürkés-vöröses-fehéres, de a miénk. Meg az Önöké.

Újszótár is coming

Üdv, helló, jónapot, csácsumi, kezitcsókolom!

Amint a kedves szótarazó pajtások már értesülhettek róla, készül a SZTAKI Szótár új verziója. Konkértan ez az, illetve ez lesz az. Jelenleg a szolgáltatás funkcióinak és hatékonyságának tesztelése zajlik. A funkciókat különböző gombnak, linknek és beíró mezőnek látszó elemek böködésével próbálhatják ki, a hatékonyságot pedig mi nézegetjük, hogy vajon a szervereink ventillátorai a sok bökdöséstől elkezdenek-e pörögni, mint a hátára ejtett teknősbéka az üvegezős játékban.

Az Újszótárban egyelőre nem minden funkció érhető el, így például az igazán nagy változást jelentő szótár szerkesztő felületeket (értsd: "Új szó" gombot) még nem kapcsoltuk be, de ezek is érkeznek hamarosan, ha a stresszteszteket jól bírjuk.

Ép tesztben ép lélek

Kedves szótárazó pajtások!

Itt van hát a második béta. Akár gammának is nevezhetnénk, de az talán túlságosan nagyzoló lenne. Különben is, az állandó bétaság másoknak is bejött már.

Mivel több ez mint az eddigi béta? Például, hogy a motort (ami eddig szerencsére nem fulladt le túl sokszor) félig újraírtuk, így most gyorsabb és többet tud mint valaha.

Kérdőív

A szavazás lezárult, az eredménye megtekinthető a szavazas.sztaki.hu-n.

SZTAKISzótár/m

Kedves szótározó pajtások!

Adott a következő feladat: van egy SZTAKI Szótárod (szotar.sztaki.hu), amit ha elosztasz "m"-mel, akkor az nem kevesebb lesz, hanem több. Hogy lehet ez? Hát úgy, hogy ez egy nagyon hülye feladvány, amit csak azért erőszakoltunk ide, hogy elmondhassuk, Tominak és az iPhone-os szótárának új kihívója akadt: Peti, és a mindenes mobilszótár. És bár ez úgy hangzik, mint "Jamie és a csodalámpa", ennek mégis van értelme, el is mondjuk miért.